Kuypers sluit seizoen af met klinkende finale overwinning.

Op Zondag 25 oktober stond de laatste autospeedway race van het seizoen 2015 gepland op Raceway Venray. Die dag stond in het teken van finaleraces, waarbij alle welbekende klassen op de lange en korte baan aan de start verschenen. Ook waren de Late Model V8 Supercup van de partij voor hun laatste race waarin maar liefs 21 bolides aan de start verschenen. De talrijk opgekomen autosport fans konden genieten van zeer spannende en pittige races. Een van hen was ex rallycross coureur Jos Kuypers die dit jaar aan zijn tweede Venray seizoen toe was en ook gelijk de laatste wedstrijd wederom van zich liet horen door de finale race op een schitterende wijze te winnen. Tijdens zijn ereronden liet de winnaar verstaan dat het Kuypers team volgend jaar zal uitbreiden en uitpakken met twee identieke LMV8 bolides opgebouwd door Hendriks Motorsport. Wie de tweede coureur zal worden staat nog niet bekend en is nog steeds een vraagteken. Kuypers die in de finale wedstrijd van start ging vanaf plaats negen kon stelselmatig zijn naaste concurrenten passeren en nam de leiding in handen na 8 van de 30 af te leggen rondes. Toen er plots een bolide de boording aantikte kwam de gele vlag te voorschijn. Dit werd tot drie maal toe herhaald waardoor telkens Kuypers zijn voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Maar de gele bolide kon tijdens de herstarten telkens zijn voorsprong opnieuw uitbouwen om zo deze wedstrijd op een grandioze wijze te winnen. Ook de snelste ronde kwam op naam van Jos Kuypers en Frank Wouters die identiek dezelfde tijd klokte. De tweede plaats ging naar de amazone Milou Mets en met Frank Wouters als derde was het podium kompleet. Ook werd Frank Wouters na afloop van de races uitgeroepen tot Nederlands kampioen bij de Late Model V8 Supercup. (JL)