Jos Kuypers vol spirit naar overwinning in LMV8 SuperCup

Tijdens de Paasraces op Raceway Venray, wat tevens de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen was, wist Jos Kuypers een mooie overwinning op zijn naam te schrijven in de finale race. Voor Kuypers is er dit seizoen een grote verandering ten opzichte van voorgaande jaren, “Sinds dit jaar vorm ik samen met Jeroen van Eerd een team, wij rijden beide in een gelijke, door Hendriks Motorsport geprepareerde, Dodge Challenger”.

De dag begon met wisselvallige weersomstandigheden waardoor voor aanvang van de eerste kwalificatierace van de LMV8 SuperCup diverse coureurs op verschillende banden naar de start reden, en dat iets was waar Jos Kuypers niet achter stond, “Er stonden wagens op slicks en wagens op regenbanden. Ik vind dat alle wagens op dezelfde banden moeten staan, of slicks, of regenbanden. Omdat dit niet het geval was ben ik niet gestart in de eerste kwalificatierace”.

De tweede kwalificatiemanche was Kuypers wel van de partij en wist zijn LMV8 SuperCup wagen na dertig spannende ronden als tweede over de eindstreep te rijden. Deze tweede plaats was voor Jos Kuypers een mooi resultaat voor de eerste wedstrijdmeters van 2016! Bij terugkomst in de paddock werd de wagen snel door het team gecontroleerd en in orde gemaakt voor de finale race.

Tijdens de finale race wist Jos Kuypers gestart vanaf de vierde rij spectaculair naar de leider in de race te rijden. Één voor één ging Kuypers voorbij aan zijn voorgangers om daarna de leiding in de race te veroveren. Het was duidelijk dat Kuypers ontketent was en een mooie voorsprong wist op te bouwen zodat hij uiteindelijk onbedreigd als winnaar over de eindstreep kon rijden en de eerste winst van het seizoen op zijn naam wist te schrijven.

“Hoe verder ik van achteren moet starten, hoe meer spirit ik krijg om naar voren te rijden. Vandaag had ik tijdens de finalerace die spirit met de winst als resultaat!” vertelde Jos Kuypers na afloop. Doordat Kuypers in de eerste kwalificatiemanche geen punten had gescoord omdat hij niet van start was gegaan, greep hij wel naast de winst van het dagklassement, maar de uiteindelijke derde plaats in het dagklassement en de overwinning in de finalerace maakte deze dag zeker mooi en werd beloond met een kus van Kuypers zijn vrouw Thea!

De volgende wedstrijd van de LMV8 SuperCup vind plaats op 15 en 16 mei 2016 tijdens het NASCAR Whelen Euro Series weekend op Raceway Venray.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com