Team Kuypers sluit LMV8 seizoen met tevredenheid af!

Op zondag 23 oktober stond Raceway Venray in het teken van de Finale races voor het seizoen 2016. Team Kuypers met de coureurs Jos Kuypers en Jeroen van Eerd kwamen uiteraard ook deze wedstrijd aan de start bij de LMV8 klasse. Doordat in de ochtend de mist over het circuit bleef hangen werd de eerste training afgelast. Rond de klok van 11.00 uur konden de V8 bolides tijdens de geplande tweede training dan eindelijk hun PK’s los laten op de snelste 1/2 Mile Oval van Europa!

Jos Kuypers wist al direct goed de snelheid te vinden en sloot de training af met een vierde tijd. Jeroen van Eerd klokte een elfde tijd, maar de verreden tijden lagen allemaal dicht bij elkaar en het verschil met Kuypers was maar 0.46 seconde!

Er werden tijdens deze racedag faire races verreden door de coureurs van de LMV8 klasse. Jeroen van Eerd wist tijdens de eerste manche zijn teambaas Jos Kuypers te verslaan. Van Eerd kwam als derde over de eindstreep met vlak achter hem aan Jos Kuypers die als vierde werd afgevlagd.

In de tweede manche was het opnieuw Jeroen van Eerd die de derde plaats wist te veroveren en gaf Jos Kuypers het nakijken. Kuypers kwam deze manche niet verder dan een zesde plaats en wist wat hem te doen stond bij de finale race aan het eind van de dag, hij wilde uiteraard deze dag toch zeker wel een keer voor Jeroen van Eerd finishen om zo de gemoedelijke strijd binnen het team voor het volgende seizoen alvast op scherp te zetten!

Na 38 mooi ronden waarin het publiek werd getrakteerd op een mooie race werd Jeroen van Eerd opnieuw als derde afgevlagd. En Jos Kuypers….. Was het hem dan toch gelukt deze dag om zijn teammaat te verslaan? Nee, Kuypers kwam achter op de bumper gekleefd van Jeroen van Eerd als vierde over de eindstreep en moest deze dag zijn meerdere erkennen in Jeroen van Eerd!

In het dagklassement eindigde Jeroen van Eerd op een mooie tweede plaats.  Jos Kuypers wist met zijn verreden resultaten toch een mooie vierde plaats te veroveren in het dagklassement. In het eindklassement van het kampioenschap wist Jos Kuypers wel voor Jeroen van Eerd te eindigen, een schitterende derde plaats, achter de kampioen Gerhard Newman en Barry Maessen die als tweede eindigde, is een feit voor 2016! Jeroen van Eerd kan ook zeer tevreden terug kijken op zijn debuut seizoen in de LMV8 klasse, zijn behaalde vierde plaats in het eindklassement is zeker een resultaat waar hij trots op mag zijn!

Komende maanden gaan de teams en rijders zich voorbereiden op het nieuwe seizoen dat op 17 april 2017 van start zal gaan op Raceway Venray.

Foto’s: Arno van Heijster