Jos Kuypers

Jos Kuypers pakt LMV8 titel!

Tijdens het Supercup National Hotrod weekend op Raceway Venray wist Jos Kuypers belangrijke punten te scoren voor de kampioenschap titel in de LMV8 Cup. Tijdens de wedstrijd van zondag 24 september liet de naaste concurrent van Kuypers, Barry Maessen punten liggen in de eerste twee manches waardoor Kuypers zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap kon uitbreiden. De voorsprong op Maessen is nu 252 punten, in een wedstrijd kunnen er totaal maar 249 punten behaald worden, Jos Kuypers mag zich dus al voor het einde van het seizoen Kampioen LMV8 Cup 2017 noemen!

Doordat de eerste manche voor een groot deel onder de gele vlag werd verreden, konden de coureurs van Team Kuypers niet tot de gewenste resultaten komen. Jeroen van Eerd wist het beste resultaat voor het team binnen te halen door op een achtste plaats te finishen, Jos Kuypers kwam als elfde over de eindstreep van de door de gele vlag situatie saaie race…

Jos Kuypers

Tijdens de tweede manche kon er gelukkig wel geracet worden en konden alle PK’s van de LMV8 bolides los gelaten worden op snelste ½ mile oval van Europa! Jos Kuypers wist tijdens een mooie inhaalrace op te klimmen naar een zesde finishplaats en Jeroen van Eerd werd als negende afgevlagd. Bij terugkomst in de paddock maakte de monteurs van het team beide wagens direct gereed voor het laatste gevecht die deze dag zou worden uitgevochten op de baan, de finale race.

Jos Kuypers

De finale race eindigde voor Team Kuypers met een lag en een traan… Gestart vanuit het middenveld wisten Van Eerd en Kuypers zich al vrij snel richting de kop van het veld te rijden en te gaan strijden voor een podiumplaats. Met zicht op een derde positie ging het in de 23e ronde mis voor Jeroen van Eerd. Bij het ingaan van de eerste bocht kwam Dennis J. Sargant Jr. plots naar binnen en was een aanrijding onvermijdelijk. Van Eerd die sterk reed en ook teammaat Kuypers achter zich wist te houden zag zijn wedstrijd in luttele seconden tot een vroegtijdig einde komen…

Zowel Marcel Dekker als Jos Kuypers die beide op nog geen meter achter Jeroen van Eerd reden wisten door snel te reageren nipt hun bolides langs de gecrashte wagens te sturen en hun weg zonder schade te vervolgen.

Nadat de baan weer was vrij gegeven om te racen ging Kuypers een mooie en faire strijd aan met Philip Bachor voor de derde plaats in de race. In de slotfase van de race kon Kuypers de druk van Bachor niet weerhouden en moest een plaats toegeven. De uiteindelijke vierde finishplaats en de behaalde punten gedurende de dag leverde toch een lach op het gezicht van Jos Kuypers op, “Het was een mooie race, tijdens de finale had ik last van overstuur wat uiteindelijk een beetje in mijn nadeel werkte. Maar ik heb genoten en punten gepakt voor het kampioenschap, al had ik natuurlijk vandaag ook graag op het podium gestaan!”

Jos Kuypers

De volgende wedstrijd is de laatste van dit seizoen en zal worden verreden op zondag 22 oktober. Tijdens de finale races op Raceway Venray zal Jos Kuypers zeker proberen om het seizoen waarin hij kampioen werd af te sluiten met een podiumplaats!

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com