Jos Kuypers winnaar dagklassement LMV8 Oval Series

Wat kun je het beste doen nadat je tijdens de vorige wedstrijd door de organisatie gediskwalificeerd bent? Sportief terug slaan! En dat deed Jos Kuypers afgelopen weekend op Raceway Venray. Tijdens het SuperCup National Hotrod weekend waren uiteraard ook de mannen van de LMV8 Oval Series van de partij. Voor het eerst werd er dit weekend voorafgaand aan de races een kwalificatie over drie ronden verreden. Jos Kuypers wist geschiedenis te schrijven door de snelste tijd en dus de pole positie voor de eerste race op zijn naam te schrijven.

Na de start van de eerste race wist Kuypers zijn pole positie te verzilveren en deze 25 ronden vast te houden waardoor hij als winnaar werd afgevlagd. Team maat Jeroen van Eerd wist het succes van Team Kuypers nog mooier te maken door vanaf een zevende startplaats als derde te finishen!

Tijdens de tweede race boekte Jos Kuypers opnieuw een mooi resultaat met een derde plaats waardoor ook de mogelijkheid om het dagklassement te winnen binnen handbereik kwam. Jeroen van Eerd moest deze race genoegen nemen met een vijfde plaats maar was hier toch tevreden mee, “Gestart vanaf de dertiende plaats is dit toch zeker niet verkeerd!”

Aan het einde van de middag gingen alle coureurs van de LMV8 Oval Series er nog eens goed voor zitten in hun bolides en maakte zich op voor de spannende finale race. Jos Kuypers wist wat hem te doen stond met zijn startpositie in bijna het midden van het veld. In de eerste ronde van de race werd Jeroen van Eerd aangereden door een concurrent en moest de strijd al zeer vroeg staken. Uiteraard was Jeroen van Eerd totaal niet blij met de situatie, maar spijtig kan dit ook gebeuren bij autosport.

Bij de herstart wist Jos Kuypers direct veel plaatsen goed te maken en kwam op een tweede positie uit de eerste bocht. “Het is een kwestie van wakker blijven en opletten hé, ik was goed weg en kon direct een aantal wagens inhalen en opklimmen naar de tweede plaats” vertelde Jos Kuypers na afloop. Ondanks dat Kuypers er in de race alles aan deed lukte het hem niet om de eerste plaats te veroveren en kwam hij als tweede over de eindstreep. Door de behaalde punten tijdens de drie races werd Jos Kuypers winnaar van het dagklassement met 39 punten voorsprong op Marko Stipp die tweede werd.

De volgende wedstrijd is de seizoen afsluiter op 23 oktober aanstaande, dan worden de Finale Races verreden op Raceway Venray. Team Kuypers zal tijdens deze wedstrijd opnieuw proberen mooie overwinningen te behalen, maar er zal zeker hard voor moeten worden gestreden!

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com

 

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op sep 26, 2016