Redelijke start van Team Kuypers tijdens Paasraces

De opener van het Raceway Venray seizoen tijdens Paasmaandag lokte heel wat volk naar het circuit van Venray.

Voor het team Kuypers met Jos Kuypers en Jeroen van Eerd is deze paasrace uitgedraaid in een redelijke start voor het “Knegt” team. Omdat Jos Kuypers als regerend kampioen dit jaar telkens achteraan van start moet zag de man uit Best maar liefst 10 bolides voor hem. Het resultaat draaide voor Kuypers uit in een zesde plaats.

Voor Jeroen van Eerd zat er een mooie podium plaats in op rang drie tijdens deze eerste ontmoeting van 2018. In de tweede race eindigde Jos op een verdienstelijke vijfde – en wist Jeroen van Eerd na een crash met de Duitser Hans-Jurgen Hummen de schade te beperken met een tiende plaats.

Op naar de finale van de dag voor de LMV8 waar beide bolides van team Kuypers zowat in het midden van het veld konden starten met vier start plaatsen tussen van Eerd en Kuypers. Beiden Hendriks motorsport wagen konden gedurende de 30 ronden stelselmatige oprukken tot dat de Belg Noah Lhoez in bocht 1 zwaar de muur in knalde en er een neutralisatie kwam met nog vijf ronden te gaan als de groen vlag getoond werd aan de deelnemers voor een herstart.

Hierin slaagde het team Kuypers om nog enkele plaatsen naar voor te schuiven wat uiteindelijk resulteerde in een tweede – voor Jeroen van Eerd en een vijfde plaats voor regerend LMV8 kampioen Jos Kuypers.

In de algemeen dag klassering werd Jeroen derde en Kuypers vijfde. De finale en dag overwinning kwam toe aan Barry Maessen voor  Ralph Verberkt.

De eerstvolgende wedstrijd waarin Jos Kuypers en Jeroen van Eerd in actie komen is op tweede Pinksterdag (maandag) op Raceway Venray op maandag 21 mei a.s. (JL)