Team Kuypers opent seizoen met een dubbele winst in LMV8!

Een nieuw raceseizoen kan niet mooier beginnen voor een team met een eerste en tweede plaats als resultaat, Team Kuypers deed dit afgelopen weekend tijdens de Paasraces op Raceway Venray!

Jos kuypers

In de vrije training klokte Jos Kuypers al een mooie tweede tijd achter Barry Maessen, maar tijdens de kwalificatie wist de coureur uit Best de snelste tijd te rijden en deed dit als enigste onder de 20 seconden. Teamgenoot Jeroen van Eerd wist in zowel de vrije training als in de kwalificatie een zevende tijd te rijden.

Jeroen van Eerd

Gestart vanaf de pole positie wist Jos Kuypers de eerste manche te domineren tot aan de finish en werd na 23 ronden als winnaar afgevlagd voor Patrick Kessels en Nick Aerts. Jeroen van Eerd wist gedurende de race twee plaatsen goed te maken en finishte als vijfde.

De tweede manche ontpopte zich in een felle strijd tussen Jos Kuypers en Patrick Kessels. Nadat Kessels in de eerste manche alleen maar de achterkant van de wagen van Kuypers had gezien, wilde hij Kuypers deze keer liever in zijn spiegels zien, en dat lukte. Echter geeft Kuypers zich nooit zomaar gewonnen en deed er alles aan om Kessels aan te vallen en te proberen de leiding in de race over te nemen. Tot in de laatste ronde vocht Kuypers voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een tweede plaats. Jeroen van Eerd kwam steeds meer in zijn ritme en wist tijdens deze manche op een hele mooie derde plaats te eindigen.

Aan het eind van de dag was het tijd voor de finale race, gezien de strijd tijdens de voorgaande manches beloofde dit zeer spannend te gaan worden. Jos Kuypers verzilverde zijn pole positie van deze race waarna er een schitterend gevecht op de baan plaatsvond tussen Kuypers, Patrick Kessels en Jeroen van Eerd. Ronden lang genoot het voltallig opgekomen publiek van het spannende gevecht tussen het trio, tot Mike Kessels, de zoon van Patrick Kessels, crashte. Kuypers was de plaats van de crash op de baan al gepasseerd, maar Patrick Kessels kon zijn zoon niet meer ontwijken en knalde op de achterkant van zijn bolide waardoor deze hard de muur in vloog. Jeroen van Eerd zag alles voor zich gebeuren en kon nog nipt de wagens en brokstukken op de baan ontwijken.

De race werd door de organisatie stil gelegd om op een veilige manier de wagens en brokstukken van de baan te verwijderen. Na de herstart resteerde er nog tien race ronden waarin Jos Kuypers en Jeroen van Eerd zonder gevaar naar een dubbele overwinning konden rijden! Naast de één-twee finish eindige Kuypers en Van Eerd tevens op de eerste en tweede plaats in het dagklassement.

De eerstvolgende wedstrijd waarin Jos Kuypers en Jeroen van Eerd in actie zullen komen vind plaats op 5 juni tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray.

Foto’s: Johnny Loix

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op apr 18, 2017

Geen Reacties

Leave a Reply

vier + vijftien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.