Jos Kuypers

Dubbel podium voor Jos Kuypers tijdens Eurocup weekend op Raceway Venray

Afgelopen weekend stond de Eurocup op de agenda bij Raceway Venray, ook Team Kuypers kwamen beide dagen aan de start met een dubbel podium voor Jos Kuypers als resultaat.

Jos Kuypers

Op de zaterdag werden de gebruikelijke manches en finalerace verreden van de LMV8 Cup. De eerste manche mocht Jos Kuypers vanaf een vierde positie de wedstrijd aanvangen met twee rijen achter hem op de zevende positie Jeroen van Eerd. De 29 ronden durende wedstrijd verliep niet helemaal zoals gewenst bij Team Kuypers.  Jos Kuypers werd gediskwalificeerd wegens het niet lijn houden en Jeroen van Eerd moest een aantal posities prijs geven aan de concurrentie en werd uiteindelijk als elfde afgevlagd.

Jos Kuypers

De tweede manche mocht Jeroen van Eerd de wedstrijd aanvangen vanaf de tiende positie op de grid, terwijl Jos Kuypers helemaal vanachter vanaf de laatste positie de strijd aan moest gaan. Na het vallen van de finishvlag was Jeroen van Eerd blijven steken op de tiende plaats, maar Jos Kuypers had zijn tanden in het stuur gebeten en wist bijna het volledige deelnemersveld voorbij te gaan en kwam als vierde over de eindstreep!

Jos Kuypers

In de finale race eindigde Jos Kuypers op een vijfde plaats en Jeroen van Eerd op een tiende plaats. De behaalde resultaten van de dag resulteerde in een zevende plaats voor Jos Kuypers en een tiende voor Jeroen van Eerd in het dagklassement.

Jos Kuypers

Op de zondag stonden er drie races op het programma, de Eurocup, één manche en een finale race. Als eerste kwamen de mannen van de LMV8 Cup in actie tijdens de race voor de Eurocup. Deze dag begon voor Jos Kuypers een stuk beter dan de zaterdag en hij wist direct een plaats op het podium te veroveren door als tweede achter Barry Maessen te finishen. Jeroen van Eerd had ook meer snelheid gevonden en werd als zesde afgevlagd.

Jos Kuypers

Tijdens de eerste manche was het opnieuw Barry Maessen die het snelste op de baan was en moest Jos Kuypers genoegen nemen met een derde plaats doordat Jeroen Herman zich tussen Maessen en Kuypers had gepositioneerd. Jeroen van Eerd kwam deze race niet verder dan een elfde plaats.

Jos Kuypers

De afsluitende race van het weekend was de finale race van de LMV8 Cup. Jos Kuypers was erop gebrand om deze dag toch een keer de snelle Barry Maessen te verslaan en ging er bij de start goed voor zitten en gaf gedurende de race alles wat hij had. Echter lukte het na een mooi gevecht net niet om Maessen te verslaan, en met een zeer klein verschil werd Jos Kuypers opnieuw als tweede afgevlagd wat zijn tweede podium van de dag betekende.

Jos Kuypers

Jeroen van Eerd had zich na het wat tegenvallende resultaat van de eerste manche weer herpakt en reed een mooi race en kwam op een mooie vierde plaats over de eindstreep. Jos Kuypers werd als tweede in het dagklassement van de zondag opgenomen en Jeroen van Eerd op de zesde plaats.

Jos Kuypers

“Voor ons was het een vervelend weekend! De wagens hadden een slechte wegligging, hier hebben we het hele weekend last van gehad. Hier moeten we nu nog flink aan werken, vooral omdat de concurrenten veel sneller geworden zijn! We hopen de volgende wedstrijd beter aan de start te kunnen verschijnen” vertelde Jos Kuypers na afloop van de wedstrijd waarin hij gezien de problemen met de wagens zeker trots kan zijn op het toch nog behaalde resultaat!

Foto’s: Arno van Heijster | Race2Fast.com

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op jul 18, 2017

Geen Reacties

Leave a Reply

1 × 2 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.