Een dag met pech voor Jos Kuypers op Raceway Venray

Tweede Pinksterdag begon zo mooi voor Jos Kuypers tijdens de Pinksterraces op Raceway Venray. In de eerste manche wist de coureur uit Best zich mooi door het volle startveld van de Late Model V8 klasse naar de leiding in de race te rijden op de 1/2 mile oval. Echter gooide een lekke band roet in het eten en moest Kuypers vroegtijdig zijn strijd voor de overwinning staken.

De tweede manche kwam Jos Kuypers niet verder dan een opwarmronde en moest hij al voor aanvang van de race zijn bolide langs de baan parkeren met versnellingsbak problemen. Omdat Kuypers geen reserve versnellingsbak bij zich had dachten hij en zijn team dat het einde racedag zou zijn. Maar door een prachtig gebaar van Jeroen Renders, hij liet de versnellingsbak van zijn wagen demonteren zodat deze in de wagen van Kuypers kon worden gemonteerd, kon Kuypers zich toch gaan opmaken voor de strijd in de Finale race.

Onder toeziend oog van de vele toeschouwers die de weg naar Raceway Venray hadden gevonden moest Kuypers vanaf achterin het veld de Finale race aanvangen. Tijdens zijn opmars naar de voorste regionen van de wedstrijd sloeg het noodlot toe voor Kuypers en werd de dag met pech compleet gemaakt. De Duitser Stefan Oberndorfer crashte aan het eind van het rechte stuk precies voor Kuypers.

Een snelle reactie van Kuypers zorgde ervoor dat beide wagen niet tegen elkaar reden. Spijtig kwam Kuypers tijdens zijn uitwijk manoeuvre wel in contact met de Brit Jimmy Bryan waardoor de wagen van Kuypers dwars over de baan schoof en samen met Patrick van Eck tot stilstand kwam op de baan.

Jos Kuypers kon nog wel op eigen kracht de baan verlaten maar kon niet meer starten tijdens de herstart en de race tot het eind uitrijden.

Tekst & Foto’s: Patrick Wenting | www.Race2Fast.com

 

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op mei 26, 2015