Geen woorden maar daden voor Jos Kuypers !

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2015 die traditioneel doorgaat op paasmaandag is voor Jos Kuypers evenals voor organisatie Raceway Venray meer dan een geslaagd succes geweest met een full house aan publieke belangstelling en een overwinning voor Jos Kuypers. Al zag het in eerste instantie (eerste race) niet zo goed uit voor Jos Kuypers die aan de leiding lag maar een zwarte vlag te zien kreeg (volgens de wedstrijdleiding twee maal van zijn lijn afgeweken) en zo deze eerste manche overwinning naar Barry Maessen ging. Dat de autohandelaar uit Best er op gebrand was om revanche te nemen in de tweede race was vanzelfsprekend en wist de door Hendriks motorsport geprepareerde LMV8 coureur op een mooie tweede plaats te eindigen achter Barry Maessen. De finale werd een kolf naar de hand van Kuypers. De gele bolide wou dadelijk na de start zo snel als mogelijk de leiding in handen nemen om zo zijn voorsprong op zijn naaste concurrenten te kunnen uitbreiden en waarin de LMV8 rijder ook in slaagde tussen het drukke verkeer van 20 bolides. In de dertig af te leggen finale ronden bleef Kuypers heer en meester tot in de voorlaatste ronde waar hij werd aangetikt door Frank Wouters (die hiervoor een balk kreeg) en een plaats terug gezet werd. Kuypers werd uitgeroepen tot finale winnaar, want als er code rood getrokken wordt gaat men een ronde terug en wie toen als eerste over de finishlijn reed met name; Jos Kuypers is de uiteindelijke finale winnaar. Tweede plaats kwam toe aan Patrick den Biggelaar voor de teruggezette Frank Wouters. “ De opgelopen zwarte vlag in de 1e race was volgens mij onterecht, ik was toen de leider van de wedstrijd en die bepaalt waar hij gaat rijden en verdedigt tevens zijn plaats! In de 2e race reed Barry Maessen op dezelfde manier zijn race als ik in de 1e race.  Maar ja, ik ligt er niet wakker van, ik weet dat de talrijk opgekomen Venray fans gekomen zijn om echte races te zien, en ik denk wel dat ze dit te zien gekregen hebben tijdens deze 2015 seizoen opener ” aldus een dolgelukkige winnaar Jos Kuypers. (JL)