Gemengde gevoelens voor Team Kuypers tijdens World Cup weekend Venray

Afgelopen weekend stond het World Cup Stockcar F1 & F2 evenement op de kalender van Raceway Venray, uiteraard kwamen ook de coureurs van de LMV8 Cup aan de start. Op zaterdag 20 augustus werden na twee trainingen de eerste en tweede manche verreden met aansluitend de finale race.

In de eerste manche wist Jeroen van Eerd de vijfde plaats op te eisen en was daarmee teambaas Jos Kuypers te snel af die als zesde over de eindstreep kwam. De tweede manche wist Jos Kuypers opnieuw op een zesde plaats de eindstreep te passeren en moest Jeroen van Eerd genoegen nemen met een negende plaats. Tijdens de finale race van de zaterdag werd Jos Kuypers als tweede afgevlagd maar werd uiteindelijk door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd. Jeroen van Eerd wist deze race niet verder te komen dan een elfde plaats in de einduitslag.

“Ik was het niet eens met de beslissing van de wedstrijdleiding, dit omdat ik de straf veel te hoog vond voor de overtreding, vooral omdat ik zelf daarbij niemand geraakt had” aldus Jos Kuypers over zijn diskwalificatie.

Op zondag 21 augustus werden er bij de LMV8 Cup opnieuw twee manches en een finale race verreden. Jos Kuypers had besloten om niet meer van start te gaan. Het was nu dus de taak van Jeroen van Eerd om het team een mooi resultaat te bezorgen, en tijdens de eerste manche deed hij dat direct met een overwinning!

De tweede manche verliep jammer genoeg wat minder succesvol voor Jeroen van Eerd, hij kwam als dertiende over de eindstreep. Tijdens de finale race wist Jeroen van Eerd zich te herpakken en wist zijnĀ  Dodge Challenger als vierde over de eindstreep te rijden. Met de behaalde resultaten eindigde Jeroen van Eerd in het dagklassement van de zondag op een hele mooie tweede plaats. Het was voor Team Kuypers een weekend dat met gemengde gevoelens werd afgesloten…..

Foto’s: Johhny Loix

 

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op aug 23, 2016