Jos Kuypers

Jos Kuypers sluit seizoen als waardig LMV8 kampioen af

Voor aanvang van de Finale Races op Raceway Venray had Jos Kuypers de kampioenschap titel in de LMV8 klasse al op zijn naam geschreven. Maar hoe mooi zou het zijn dat je ook de laatste wedstrijd van het seizoen wint! Afgelopen weekend werden de vrije trainingen onder natte omstandigheden verreden en werden er weinig risico’s genomen, want een glijpartij met een LMV8 bolide is snel gebeurt….

Voor de eerste manche waren de omstandigheden wisselvallig, de baan was nat, maar als de zon door zou komen zou deze snel kunnen opdrogen. Team Kuypers besloot om beide wagens te voorzien van een andere banden keuze. De ene wagen ging op regenbanden het asfalt op en de andere op sliks, een gok die voor één van beide wagens goed of slecht kon uitpakken!

Jos Kuypers

In de eerste ronde was het al direct Jos Kuypers die met zijn wagen spinde en met de achterkant tegen de muur aan kwam, einde race voor wagen één. In ronde acht sloeg echter het noodlot toe voor Jeroen van Eerd, tijdens een inhaalpoging van een andere wagen ging het gigantisch mis. Van Eerd kwam hard in aanraking met de muur en een andere wagen kon niet vermijden dat hij tegen de zijkant van de bolide van Jeroen van Eerd aan reed. Einde race voor wagen twee.

Jos Kuypers

Bij terugkomst in de paddock bleek dat de schade aan de wagen van Kuypers te overzien was. De monteurs begonnen met man en macht de schade te herstellen en de wagen gereed te maken voor de tweede manche.

De wagen van Jeroen van Eerd was er veel erger aan toe en was tijdens de wedstrijddag niet meer te herstellen waardoor Van Eerd op zijn verjaardag al snel zijn raceoverall kon uittrekken, “Dit was niet mijn favoriete verjaardagscadeau. Beetje stijf maar verder Ok. Hiermee is dus definitief mijn kans op de derde plaats in het kampioenschap verdwenen.”

Tijdens de tweede manche moest Jos Kuypers genoegen nemen met een vijfde plaats in de eindklassering. Het kampioenschap was al binnen dus er stond niet veel op het spel voor Kuypers, maar de dag afsluiten met een overwinning zou natuurlijk wel heel mooi zijn! Jos Kuypers wist dus wat hem te doen stond tijdens de finale race van de dag.

Jos Kuypers

Onder droge omstandigheden ging de finale race van start. Kuypers wist al snel naar voren te rijden en zich te mengen in de top drie waarin de strijd voor de overwinning los barstte. Gedurende de race werden er posities gewisseld door de kemphanen die op kop reden, maar in de slotfase wist Kuypers de leiding in de race te pakken en vocht voor alles wat hij waard was om deze leiding in handen te houden. Met nog geen meter voorsprong op Barry Maessen wist Jos Kuypers de winst te pakken en zo het seizoen als een waardig LMV8 kampioen af te sluiten!

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op okt 24, 2017

Geen Reacties

Leave a Reply

19 − tien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.