Kuypers vierde bij LMV8 tijdens NASCAR Whelen Euro weekend op Venray

Het Pinksterweekend op Raceway Venray stond in het teken van de NASCAR Whelen Euro Series, maar uiteraard kwam ook de LMV8 SuperCup waarin Jos Kuypers uitkomt in actie. Op eerste Pinksterdag verliepen de kwalificatiemanches van de LMV8 SuperCup dramatisch en werd er door tijdgebrek zelfs geen finale race verreden.

De wedstrijden op tweede Pinksterdag maakte gelukkig een hoop goed en het in grote getale toegestroomde publiek kreeg mooie races voorgeschoteld met veel actie en sensatie! Voor Jos Kuypers duurde de eerste kwalificatie race echter zeer kort, hij kreeg van de wedstrijdleiding een zwarte vlag en moest het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. “In de rijderbriefing waren duidelijke regels verteld, bij de start maakte ik een fout en overtrad een regel waardoor in een zwarte vlag kreeg. Mijn eigen schuld….!” vertelde Jos Kuypers.

Tijdens de tweede kwalificatie race was Kuypers extra alert tijdens de start om niet opnieuw de fout in te gaan, gelukkig ging het deze keer goed en kon de coureur uit Best de strijd aangaan met de concurrentie. Een strijd werd het zeker, er werd gestreden voor iedere centimeter van 1/2 mile baan van Raceway Venray. Jos Kuypers kwam na 25 ronden als zevende over de eindstreep en moest toezien hoe zijn teammaat Jeroen van Eerd een mooie vijfde positie had weten te bemachtigen, een super prestatie van de coureur, maar ook zeker van het team Kuypers en Hendriks Motorsport aangezien Van Eerd op de zondag een zware crash had beleefd waarbij zijn wagen veel schade had opgelopen.

Het team Kuypers en Hendriks Motorsport hebben tot zondagnacht 02.00 uur doorgewerkt om te zorgen dat de wagen van Jeroen van Eerd op maandagochtend weer aan de start kon verschijnen. Autosport is dus zeker een teamsport waarbij alle disciplines van een team topprestaties moeten kunnen leveren!

Aan het eind van de dag werd er op tweede Pinksterdag wel een finale race verreden. Jos Kuypers startte in het achterveld en wist zich mooi naar voren te rijden. De race werd een aantal keer onderbroken door crashes waarbij ook één keer Kuypers zelf betrokken was, “De wagen welke ik aan de binnenkant aan het inhalen was kwam plots naar beneden en tikte mij op mijn band waardoor ik rond ging, gelukkig kon ik bij de herstart gewoon weer mee rijden.”

Na de herstart moesten de coureurs nog maar een viertal ronden rijden, Kuypers reed op dat moment op een vijfde positie. Opnieuw kwam er een wagen met de muur in aanraking en vond er een herstart plaats. Kuypers was oplettend en wist direct de vierde positie te bemachtigen en werd zo ook afgevlagd. Teammaat  Jeroen van Eerd had met een lekke band vroegtijdig al moeten opgeven.

“Ik ben blij met de vierde plaats. Het was een hectisch weekend met veel crashes en wagens met schade. Jammer genoeg hebben wij als team dit ook moeten ondervinden bij de wagen van Jeroen, maar door de super inzet van de monteurs van ons team en Hendriks Motorsport konden we toch op de maandag gewoon met twee wagens starten!” aldus Jos Kuypers tot slot.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com

 

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op mei 17, 2016