Team Kuypers eist derde plaatsen op tijdens EuroCup op Raceway Venray

Op zondag 25 juni werden op Raceway Venray een wedstrijd voor de EuroCup, een kwalificatiemanche en een finalerace voor de LMV8 Cup verreden. Uiteraard kwam het Brabantse Team Kuypers met de coureurs Jos Kuypers en Jeroen van Eerd ook in actie op “The Fastest 1/2 Mile Oval in Europe”.

In de ochtend werd er zoals gebruikelijk eerst getraind zodat de coureurs konden kijken of hun Late Model V8 auto datgene deed wat zij ervan verwachten. Jos Kuypers was na de training niet geheel tevreden en gaf zijn monteurs orders om een aantal veranderingen aan de auto uit te voeren, “Bij het insturen van de bochten ging het niet lekker soepel, ik moest echt aan mijn stuur trekken om de bochten door te komen”.

Tijdens de EuroCup wedstrijd die op deze dag als eerste werd verreden kwamen 24 auto’s aan de start. Tijdens de 40 ronden tellende wedstrijd werd er gestreden voor iedere centimeter van het circuit. Jos Kuypers wist uiteindelijk als derde over de eindstreep te komen, en ondanks dat de lange wedstrijd ook fysiek veel van Kuypers vroeg had een overwinning ook mogelijk geweest. “40 ronden is wel lang hoor!” waren de eerste woorden van Jos Kuypers nadat hij uit zijn auto was gestapt, “Met zoveel ronden kan ik merken dat mijn leeftijd toch wel een rol begint te spelen…. Toch had ik kunnen winnen hoor, maar de rijders die voor mij reden vertoonde bij het nemen van de bochten wat uitbreek verschijnselen waardoor ik het niet verstandig vond om een inhaalactie te starten. Een klein contact kan in deze klasse al fataal zijn!”

Jeroen van Eerd werd tijdens de EuroCup wedstrijd als elfde afgevlagd, maar kwam later op de dag zeer sterk terug! Tijdens de kwalificatiemanche van de LMV8 Cup, die op een na een regenbui opdrogende baan werd verreden, wist Van Eerd een mooie derde plaats te veroveren, “Ik heb deze race op regenbanden gereden, terwijl mijn voorgangers de slicks eronder hadden. Het blijft altijd lastig een goede banden keuze te maken onder dit soort weersomstandigheden, maar wat als ik ook slicks had gehad?” Jos Kuypers wist deze race niet verder te komen dan een achtste plaats in de uitslag.

Aan het eind van de dag werd de finalerace verreden. Het was opnieuw Jeroen van Eerd die de derde plaats wist op te eisen. Jos Kuypers kwam deze keer als zevende over de eindstreep, “Ik begon de race met onderstuur, en als je banden dan gedurende de race slijten wordt je onderstuur alleen maar erger waardoor je niet de tijden kunt rijden die je wilt. Maar als team drie keer een derde plaats deze dag en een tweede plaats in het dagklassement voor Jeroen is een mooi resultaat hé!”

Foto’s: Patrick Wenting

 

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op jun 27, 2016