Team Kuypers niet op herhaling tijdens Pinksterraces

Na de dubbele winst tijdens de vorige wedstrijd waren de verwachtingen bij Team Kuypers hoog gespannen voor de Pinksterraces welke op tweede Pinksterdag op Raceway Venray verreden werden. Tijdens de vrije training en kwalificatie wist Jos Kuypers al direct de snelste tijden op de tabellen te zetten, Jeroen van Eerd kampte met wegligging problemen waardoor een negende tijd in de kwalificatie het hoogst haalbare was.

De eerste manche van de LMV8 mocht Kuypers aanvangen vanaf de pole positie. Direct na de start was het Barry Maessen die vol de aanval inzette op Kuypers. In de tweede ronde werden de gele vlaggen gezwaaid door de marshalls waardoor alle coureurs van hun gas moesten en netjes op hun positie moesten blijven rijden. De oorzaak was een aanrijding waarbij ook Jeroen van Eerd betrokken was, “Ik werd aangetikt door Hans-Jurgen Hummen en moest de race uitrijden met schade aan mijn wagen…”

Jos Kuypers wist na de herstart Maessen achter zich te houden en schreef de eerste overwinning van de dag op zijn naam. Jeroen van Eerd moest genoegen nemen met een elfde plaats en moest met zijn monteurs veel werk verrichten om zijn wagen te herstellen en rijklaar te maken voor de tweede manche.

De startopstelling voor de tweede manche wordt bepaald door de snelst verreden rondetijd van de coureurs tijdens de eerste manche. Hierdoor mocht Roald Severens vanaf de pole positie startten, Jos Kuypers van de derde positie en Jeroen van Eerd vanaf een veertiende positie. Jos Kuypers moest alles geven wat hij had tijdens deze spannende manche en kon zijn derde positie behouden tot na de finish vlag. Het was Barry Maessen die de overwinning pakte met Jeroen Hermans op een tweede plaats. Jeroen van Eerd wist een goede race te rijden en was vanaf zijn veertiende startpositie opgeklommen tot een zevende plaats.

Aan het eind van de dag was het tijd voor de finale race. De gehele dag kon het publiek al genieten van de drie kemphanen Kuypers, Maessen en Hermans die onderling mooie gevechten voeren voor de overwinning. Door een crash van één van de andere deelnemers aan het einde van de race besloot de organisatie de wedstrijd te beëindigen met een rode vlag. Nadat Jos Kuypers en Barry Meassen eerder op de dag een overwinning op hun naam hadden geschreven, was het deze keer de beurt een Jeroen Hermans.

Jos Kuypers is in het dagklassement geëindigd op een derde plaats en Jeroen van Eerd op de achtste plaats. “Tijdens de tweede manche en de finale was de wegligging van de wagen weer goed, maar na een slecht resultaat in de kwalificatie is het moeilijk naar voren te rijden in dit sterke startveld” vertelde Jeroen van Eerd na afloop.

Ondanks de top drie klasseringen was Jos Kuypers niet geheel tevreden na afloop, “De wagen begon gedurende de dag steeds slechter aan te voelen waardoor dit resultaat het maximale was, op zich niet verkeerd, maar ja, het kon beter”.

De volgende wedstrijd waarbij Team Kuypers aan de start zal verschijnen wordt verreden op 15 & 16 juli tijdens de NASCAR Whelen Euro Series / Eurocup LMV8 op Raceway Venray.

Foto’s: Patrick Wenting | Race2Fast.com

About the Author

Door RacingTeam@Best / Administrator op jun 07, 2017

Geen Reacties

Leave a Reply

14 + vier =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.